Ifjúsági vezetőket képezünk Biblia-központú szolgálatra.

Ha kíváncsi vagy, mi is az ABK Acorn Bibliai Képzés, jó helyen jársz!
Görgess lejjebb ha érdekel a részvétel a nyílt napunkon!

Februárban lesz a meghívásos nyílt napunk. Szerettel várunk, hogyha az egyik ABK diák, vagy tanár meghívott. A lenti képre kattintva tudsz jelentkezni.

Ha nem kaptál személyes meghívást, de érdekel a képzés, akkor április 2-án lesz lehetőséged csatlakozni hozzánk. Görgess lejjebb a részletekért!

Értsd jól, tanítsd jól!

Több infó az ABK-ról

Mit nyújt ez az 1 éves képzés?

Az egyéves Acorn Bibliai Képzés során eszközöket adunk ifjúsági tanítók kezébe a fiatalok felé végzett hűséges, aktuális és érthető Biblia tanításhoz. A képzés résztvevőit segítik az előadások, közös feladatok, a tanítások megtartása, a személyre szóló visszajelzések feldolgozása, valamint választható fakultatív gyakorlat részeként a nyári ifjúsági táborra készülés.

A képzésre várunk minden olyan lelkészt és ifivezetőt, akinek már van tapasztalata fiatalok tanításában. Azokat szeretnénk megszólítani képzésünkkel, akik szenvedélyesen szeretik Istent,  a fiatalokat és a Bibliát. Ezért is akarják képezni magukat, hogy még jobban végezhessék ifitanítói szolgálatukat. A tanfolyam célja a résztvevők Biblián alapuló meggyőződését mélyíteni, és még több tapasztalatot nyújtani a Biblia helyes forgatásához.

Az Acorn 2022. szeptemberében indítja immár 4. évi képzését.
Görgess feljebb, ha szeretnél betekintést nyerni a képzésünkben!

Neked szól?!

Hívunk képzett ifilelkészeket és laikus ifivezetőket egyaránt,

 • ha bármely evangéliumi gyülekezet ifjúsággal foglalkozó tanítója vagy. 
 • ha legalább már 1 éve valamilyen rendszerességgel végzel tanítást egy konkrét ifiben. 

Ha ketten szolgáltok egy ifiben, gyertek együtt! Támogatjuk, hiszen sok előnye van a közös tanulásnak. Ha további kérdésed van arról, hogy neked szól-e ez a képzés, olvass tovább, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és kérdezz bátran!

Az Acorn Bibliai Képzés egy kiscsoportos képzés, csoportonként max. 12 fővel. Mindenkivel személyesen is foglalkozunk.

A képzés 10 alkalomból áll. A szeptemberi egész hétvégés kezdő alkalmon kötelező a részvétel. Ezen felül van még 9 szombati képzési nap, mely 9:00-16:00-ig tart. (Max. 2-ről lehet hiányozni pl. esküvő/temetés miatt). Továbbá 8 db ifitanítást kell megtartani. Az oktatási alkalmak a járványügyi helyzettől függően személyesen vagy online kerülnek megtartásra. A képzés tervezett helyszíne: Budapest. Lehetőség szerint preferáljuk a személyes részvételt, de a vidéki diákoknak megbeszélés szerint online részvételt biztosítunk. 

 A pályázó részére előírt követelmények:

 • betöltötte 18. életévét
 • elköteleződés a képzés teljes programján való részvételre 
 • az ifjúságért felelős vezető személy beleegyezését kérni+kapni havi egy tanítás megtartásához 8 alkalommal
 • hajlandóság fogadni a visszajelzéseket a saját tanításokról, valamint építő kritikával segíteni a többieket

Kérünk, fejezd ki az érdeklődésed, és vedd fel velünk a kapcsolatot!
Ha további információra, tájékoztató anyagra lenne szükséged, írj nekünk. Ha megadod a telefonszámod is, szívesen visszahívunk. Köszönjük!

Miből áll az egy éves kurzus részletesebben?

Tanulás munka közben

A képzés minden hónapban 5 lépésben készít a gyakorlatra:

 1. Megnézünk egy modell ifitanítást; elemezzük, hogy tanuljunk belőle; és visszajelzést adunk
 2. Tanulmányozzuk az igeszakaszt a megértést segítő eszközöket megismerve és használva
 3. Megírjuk a tanítás vázlatát
 4. Tanítjuk Isten Igéjét az ifiben
 5. Meghallgatjuk a visszajelzést az ifitanításunkról

Képzési nap szerkezete

Szombat

 • 09:00 Modell ifitanítás
 • 10:00 Visszajelzés (és tanácsok a tanításhoz)
 • 11:00  Igerész tanulmányozása
 • 12:30 Ebédszünet
 • 13:30 Tanítás megírása
 • 15:45 Tanácsok és imádság
 • 16:00 Vége

Igerész tanulmányozása

Hogyan álljunk hozzá egy igeszakasz tanításához? Egyetlen igevers vagy egy egész fejezet legyen az alapigénk? Milyen lépései vannak a tanításra való felkészülésnek? Hogyan birkózzunk meg a Biblia nehéz szakaszaival? A képzés segít abban, hogy megtaláljuk az igeszakasz központi üzenetét és megértsük, hogy miért fontos ismerni a szerző szándékát és az eredeti hallgatóságot, hogy helyesen lássuk Isten gondoskodó kezét az egész Bibliában.

Tanítás megírása

Ha megértettünk egy igeszakaszt, hogyan tudjuk annak üzenetét magával ragadóan átadni? Hogyan tudjuk az igeszakasz lényegét úgy átadni, hogy az az ifis hallgatóink szívéig hatoljon? A délutáni részek segítenek abban, hogy tanításunk „csomagolása” ne akadály, hanem hatékony eszköz legyen a Szentlélek kezében, hogy érthetően és emlékezetes formában adjuk át a bibliai üzenetet.

Tanítás és visszajelzés

Tanítás

A képzés szerves részét alkotja a „nyílt terepen”, vagyis a (szokásos, vagy megbeszélés szerint másik) ifiben végzett 8 igei tanítás, amit a diákok a szombati képzési napot követő 4 héten belül kell megtartsanak.

Visszajelzés

Az oktatók személyre szóló visszajelzését hallgatják meg a diákok, segítve az előrehaladást.

Képzési napok dátumai

Kezdő hétvége: kötelező minden jelentkezőnek

 • 2021. szeptember 17-19. péntek 17:00 – vasárnap 15:00-ig, ottalvós

Szombati napok: 9:00-16:00
Összesen 9 alkalom van, (max. 2-ről lehet hiányozni pl. esküvő/temetés miatt).

 • 2021. október 2., november 6., december 4.,
 • 2022. január 8., február 5., március 5., április 2., május 7., és június 4.

Záró alkalom:

 • 2022. augusztus 25. csütörtök, 18:00-20:00

Mennyibe kerül?

 • Az 1 éves képzés költsége 49 000 Ft. Az ABK 2021-22-es programban résztvevő diákok képzési költségét az Acorn szervezeten keresztül sok belföldi és külföldi támogató jelentős mértékben anyagilag is támogatja. A diákoktól a fennmaradó részt, 49 000 Ft-ot kérünk adomány formájában befizetni. A képzési költség magában foglalja a regisztráció, oktatók, oktatási anyagok, frissítők, a szeptemberi hétvégi képzés esetén az étkezés és szállás, valamint a záró alkalmon az étkezés költségeit. Nem tartalmazza az utazások költségeit. Támogatásért érdeklődhetsz a helyi gyülekezetednél. További fizetési kedvezmény, részletfizetés igénylésével kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot.
 • Fizetés módja: átutalással, melyhez fizetési részleteket külön tájékoztató emailben küldünk. Igazolást adunk a befizetett adományról.
Jelentkezni pályázat formájában, a weboldalon, a jelentkezési időszakban közzétett adatlap kitöltésével lehet. A pályázatokat érkezési sorrendben bíráljuk el, minden esetben értesítést küldünk a pályázat sikerességéről. A korábban beérkező jelentkezések előnyt élveznek.

Amennyiben a pályázó nem lelkész, a pályázónak a helyi gyülekezeti illetékes személy (jellemzően lelkész) részére tájékoztatást kell adni a pályázat benyújtása előtt, valamint megerősítő támogatást kell kérni a részvételről. 

Kérünk, fejezd ki az érdeklődésed, és vedd fel velünk a kapcsolatot!
Ha további információra, tájékoztató anyagra lenne szükséged, írj nekünk. Ha megadod a telefonszámod is, szívesen visszahívunk. Köszönjük!

Kapcsolat